Imagini sângeroase și neprelucrate tehnic în reflectarea unui omor din Grigoriopol

Portalul Echipa.md a publicat pe 15 august un material cu titlul: „/VIDEO/ Crimă macabră la Grigoriopol: O femeie de 55 de ani, înjunghiată de 25 de ori de amicul de pahar”. În material este inserat un reportaj video preluat de pe canalul de Youtube al așa-zisului Minister de Interne al regiunii transnistrene, care conține mai multe scene cu sânge. 

Subiectul, marcat cu însemnul 18+, informează despre omorul unei femei de 55 de ani, în raionul Grigoriopol, decedată în urma aplicării mai multor răni de cuțit pe suprafața corpului. Crima ar fi fost înfăptuită de un amic al victimei. Reportajul, preluat de redacția portalului Echipa.md, conține imagini video cu mama femeii decedate și scene sângeroase de la locul crimei. Mai mult, videoul este însoțit de o coloană sonoră dramatică și efecte speciale, care amplifică tragedia. 

Codul deontologic prevede că „imaginile trebuie să reprezinte realitatea cu acuratețe”, iar Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști  recomandă  jurnaliștilor să evite conținutul violent: „Vom avea grijă să nu publicăm fotografii şocante, conţinutul violent sau indecent al cărora poate provoca anumite stări psihice negative asupra cititorilor. (…) Vom evita publicarea fotografiilor sângeroase de la un accident grav, sau de la locul unei crime”.