Media Radar: CJI anunță gradul de credibilitate a altor 10 site-uri de știri. Două au fost monitorizate în premieră

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță luni, 6 martie, gradul de credibilitate a altor 10 instituții media online. Rezultatele pentru Tv8.md, Primelestiri.md, Deschide.md, Replicamedia.md, Realitatea.md, Paranteze.md, Nokta.md, Moldova1.md, Ziuadeazi.md și N4.md sunt publice pe platforma Media Radar. 

Conținutul site-urilor Ziuadeazi.md și N4.md a fost monitorizat pentru prima dată prin prisma criteriilor descrise în metodologia Media Radar.  

În cadrul acestei runde de monitorizări, CJI a prezentat rezultatele pentru 21 de site-uri informaționale pe 2 martie și 3 martie. Marți, 7 martie, CJI va anunța gradul de credibilitate a altor 10 portaluri, ultimele rezultate pentru această rundă de monitorizare. Conținutul celor 41 de site-uri a fost analizat în luna februarie 2023. CJI a selectat un eșantion de știri din domeniul politic, social, economic. 

Gradul de credibilitate a acestor site-uri a fost apreciat în conformitate cu punctajul acumulat în baza mai multor criterii, cum ar fi calitatea materialelor jurnalistice, accesibilitatea navigării pe portal, prezența datelor de contact și a declarației privind politica editorială, stabilite de metodologia de monitorizare. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site i se atribuie verdicte cu privire la gradul de credibilitate. 

Prin intermediul platformei Media Radar CJI și-a propus să ajute consumatorii de media să navigheze mai ușor prin informația oferită zilnic de numeroasele resurse media online.

Monitorizarea portalurilor online a fost desfășurată în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova cu suportul USAID și UK.