Gradul de credibilitate a 10 portaluri de știri, actualizat pe Media Radar

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a actualizat gradul de credibilitate a altor 10 instituții media online. Rezultatele pentru Aif.md, Omg.md, Grt.md, Actualitati.md, Cotidianul.md, Jurnal.md, Observatorul.md, Telegraph.md, Ipn.md și Infotag.md au fost actualizate pe platforma Media Radar vineri, 3 martie.

Site-urile au fost monitorizate în luna februarie, fiind selectat un eșantion de știri din domeniul politic, social, economic.

Pe 6 și 7 martie, CJI va anunța rezultatele pentru alte 20 de portaluri media. 

Gradul de credibilitate a acestor site-uri a fost apreciat în conformitate cu punctajul acumulat în baza mai multor criterii, cum ar fi calitatea materialelor jurnalistice, accesibilitatea navigării pe portal, prezența datelor de contact și a declarației privind politica editorială, stabilite de metodologia de monitorizare. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site i se atribuie verdicte cu privire la gradul de credibilitate. 

Prin intermediul platformei Media Radar CJI și-a propus să ajute consumatorii de media să navigheze mai ușor prin informația oferită zilnic de numeroasele resurse media online.

Monitorizarea portalurilor online a fost desfășurată în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova cu suportul USAID și UK.