Zeci de milioane de incitări la violenţă au fost șterse de compania Meta în primul trimestru al anului

Compania Meta anunţă că, în primul trimestru al acestui an, a eliminat de pe Facebook 21,7 milioane de postări care nu respectau normele privind violenţa. Cifra este aproape dublă comparativ cu datele aceluiași trimestru din anul precedent, transmite News.ro.

Potrivit sursei, compania a încearcă să  scoată în evidenţă eforturile pe care le face pentru moderarea conţinutului, un aspect sensibil, pentru care platformele sociale au fost foarte criticate în ultimii ani.

„Cifra reprezintă o creştere masivă, aproape dublă, de la cele 12,4 milioane de postări eliminate din acelaşi motiv, în aceeaşi perioadă a anului anterior. De pe Instagram au fost şterse 2,7 milioane de postări care încurajau violenţa, într-o uşoară creştere faţă de cele 2,6 milioane de postări din 2021. Peste 98% dintre postările eliminate au fost depistate înainte ca acestea să fie raportate de utilizatori”, se arată în material.

Sursa mai menționează că „algoritmul şi moderatorii companiei fac şi multe greşeli”, precizând că 756.000 de postări au fost eliminate eronat pentru că ar fi avut legătură cu violenţa, fiind restabilite ulterior.