Ana Revenco, despre candidatura lui Rosian Vasiloi la funcția de director adjunct al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării: „Este un fals”

Foto: Ipn.md

Directoarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, Ana Revenco, dezminte informațiile precum că Rosian Vasiloi, până de curând șef al Poliției de Frontieră, va fi adjunct al Centrului. „Este un fals”, a precizat Revenco în cadrul unui interviu pentru Media Azi.

Conform Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, instituția urmează să aibă un adjunct numit prin decret prezidențial, la propunerea directoarei. 

Recent, în spațiul public s-a vehiculat că Rosian Vasiloi, până de curând șef al Poliției de Frontieră, ar fi candidatura pentru funcția de director adjunct, fapt infirmat de Ana Revenco. „În ceea ce-l privește pe Rosian Vasiloi, este un fals care s-a promovat ca o știre, dar informația nu a fost verificată. Este un fals lansat în spațiul public și multiplicat, un exemplu de dezinformare, pentru că s-a dat curs acestei informații fără verificări. Noi acum ne concentrăm pe structura centrului și, în general, acum angajări nu se pot face. Încă nu am purces la faza de recrutare, selectare. Prioritatea noastră, imediat după numire, a fost să elaborăm cele două documente și să le trimitem în timp util Parlamentului”, a declarat Ana Revenco.

Contactat de Mediacritica, și Rosian Vasiloi a dezmințit aceste informații. „Nu comentez falsurile unor politicieni”, a declarat el.

Directoarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a ținut să precizeze că încă nu a identificat nicio persoană pentru această funcție.