(Animație) 10 reguli de conduită în spațiul online

„În momentul în care devii cetățean digital este firesc să te întrebi care sunt regulile de comportament în spațiul online”, se menționează în cea de-a treia animație lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent marți, 28 aprilie. 

Animația trece în revistă principalele reguli pe care internauții ar trebui să le urmeze odată ce își creează un profil pe o rețea de socializare sau pe oricare alt website, devenind astfel parte a acestui spațiu digital.

Printre recomandările CJI privind conduita în mediul online se numără comportamentul politicos și onest, respectarea legii, a drepturilor de autor, precum și a celorlalți utilizatori.

De asemenea, publicul este îndemnat să gândească de două ori înainte de a scrie ceva; să nu trimită materiale cu conținut pornografic, rasist sau violent; să raporteze ilegalitățile pe care le observă; să fie responsabili de imaginea pe care și-o creează și să aleagă cu atenție prietenii virtuali.

Anterior CJI a lansat alte 2 animații, una despre povestea lui Victoraș, un băiețel care a crezut în informații false și alta despre 7 întrebări pe care să ți le pui atunci când alegi să te informezi de pe un site.

_________________________

Realizarea acestui video a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și poporului britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea autorilor și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.