Dezinformarea legată de războiul din Ucraina va fi combătută de Twitter cu ajutorul etichetelor de avertizare

Matt Rourke/AP Photo

Compania Twitter a anunțat o nouă modalitate de combatere a dezinformării pe platformă. Rețeaua socială va începe să plaseze avertismente peste conţinuturile înşelătoare cu privire la conflictul din Ucraina şi va limita propagarea afirmaţiilor dezminţite de grupurile umanitare sau de alte surse credibile, transmite News.ro.

Potrivit sursei, compania Twitter ar urma să-și intensifice măsurile de stopare a dezinformării. Noile notificări de avertizare vor alerta utilizatorii că un tweet a încălcat regulile rețelei, dar totuşi le vor permite oamenilor să vadă şi să comenteze. Platforma nu va amplifica sau recomanda astfel de tweeturi, iar redistribuirea va fi, de asemenea, dezactivată”.

Directorul pentru securitate şi integritate al Twitter Yoel Roth a declarat că „Abordarea ar putea fi «o modalitate mai eficientă de a interveni pentru a preveni vătămările, păstrând şi protejând în acelaşi timp discuţiile pe Twitter».

Potrivit lui, Twitter defineşte crizele ca fiind situaţii în care există o ameninţare larg răspândită la adresa vieţii, siguranţa fizică, sănătatea sau subzistenţa de bază. Politica companiei se va concentra iniţial pe conflictele armate internaţionale, dar este destinată şi evenimentelor precum împuşcături în masă sau dezastre naturale. „În timp ce calendarul acestei lucrări a început înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, necesitatea acestei politici a devenit şi mai clară odată cu desfăşurarea conflictului din Ucraina”, a spus Yoel Roth.

Sursa mai precizează că firma va acorda prioritate adăugării de etichete la tweeturile înşelătoare ale unor conturi de mare profil, cum ar fi utilizatorii verificaţi sau profilurile oficiale ale guvernului, și va acorda prioritate conţinutului care ar putea dăuna oamenilor de pe teren.