Noi funcții de confidențialitate, disponibile pe WhatsApp

Sursă foto: Getty images

Compania Meta anunță noi funcții de confidențialitate pentru utilizatorii WhatsApp. Aceștia vor putea să părăsească chaturile de grup în tăcere, să controleze cine își poate vedea starea online și să blocheze capturile de ecran din mesajele View Once, informează BBC.

Directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, a spus că noile modificări vor ajuta la menținerea mesajelor WhatsApp „la fel de private și sigure precum conversațiile față în față”.

Potrivit sursei, în prezent, aplicația alertează toți membrii unui chat de grup despre o persoană care părăsește sau este eliminată în mod prestabilit. Deși există modalități de a dezactiva această opțiune pentru chaturile individuale de grup, opțiunea de a părăsi în tăcere nu este prezentată utilizatorilor atunci când aleg să „iasă din grup” – provocând uneori stânjenire, jenă sau dramă pentru cei care încearcă să plece neobservați.

Odată cu modificările recente, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța ceilalți utilizatori de chat, alertând doar administratorii de grup, se arată în material.

De asemenea, șefa de produs, Ami Vora, a spus că schimbările fac parte din concentrarea platformei pe „construirea de caracteristici ale produsului care să permită oamenilor să aibă mai mult control și confidențialitate asupra mesajelor lor”. „Credem că WhatsApp este cel mai sigur loc pentru a avea o conversație privată”, a spus ea. Funcțiile vor fi lansate în această lună.