Părinții ar putea avea mai multe instrumente de monitorizare a conturilor copiilor pe Instagram

Sursă foto: Dado Ruvic Reuters

Reprezentanții Instagram au anunțat că planifică să adauge noi funcții la instrumentul său de control parental pentru a le permite părinților sau reprezentanților legali să monitorizeze mai îndeaproape activitatea copiilor lor minori, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Părinții și tutorii vor avea posibilitatea de a trimite invitații adolescenților, prin care li se va propune să le fie monitorizat contul. Totuși, utilizatorul minor va trebui să accepte solicitarea de a activa acest nou instrument.

„Este esențial pentru noi să dezvoltăm instrumente care respectă dreptul la intimitate și autonomie al tinerilor, implicând în același timp părinții în această experiență”, a declarat Clotilde Briend, șefa programelor de afaceri publice ale companiei Meta (Instagram) în Franța.

Sursa mai menționează că „părinții vor putea limita timpul de ecran prin stabilirea unor limite zilnice de utilizare a aplicației, care variază de la 15 minute până la 2 ore sau prin programarea de pauze. Ei vor mai avea acces la lista de contacte Instagram a copiilor lor, fie că este vorba de urmăritori sau de persoanele pe care le urmăresc”.

De asemenea, conținutul ce incită la ură, la violență sau nuditate va putea fi raportat părinților sau reprezentanților lor legali.

Aceste funcții vor intra în vigoare la sfârșitul lunii iunie în Franța, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Japonia, Canada și Australia, precum și în SUA.