Raport Internet Watch Foundation: Crește  numărul  cazurilor de abuz sexual în mediul online printre copiii de 7 – 10 ani

Sursă foto: UNICEF Mcllwaine

În ultimele șase luni a crescut numărul incidentelor în care copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani au fost manipulați să înregistreze abuzul asupra lor înșiși. Datele celui mai recent raport realizat de Internet Watch Foundation (IWF) arată că numărul  incidentelor a  crescut cu două treimi în ultimele șase luni, iar unul din factori este accesul la Internet, informează The Guardian.

Potrivit raportului, aproape 20.000 de cazuri raportate cu conținut autogenerat de abuz sexual asupra copiilor au fost identificate de Internet Watch Foundation (IWF) în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu puțin sub 12.000 pentru aceeași perioadă a anului trecut.

.Directoarea executivă a IWF, Susie Hargreaves, a spus că abuzul autogenerat ar trebui să fie „pe deplin prevenit”, ceea ce ar trebui să includă educarea părinților, îngrijitorilor și copiilor despre utilizarea tehnologiei și abuzul sexual în casă. „Abuzul sexual asupra copiilor, care este facilitat de tehnologiile ce utilizează o conexiune la Internet, nu necesită ca agresorul să fie prezent fizic și are loc cel mai des atunci când copilul este în dormitorul său – un presupus «spațiu sigur» în casa familiei. Prin urmare, ar trebui să fie complet prevenit”, a spus ea.

Susie Hargreaves sugerează că doar implicarea părinților ar putea preveni acest fenomen. „Numai atunci când educarea părinților, a îngrijitorilor și a copiilor vine împreună cu eforturile companiilor IT, guvernului, poliției și sectorului terț, putem spera să oprim valul acestor imagini criminale”, susține directoarea executivă a IWF.

IWF operează o linie telefonică cu sediul în Regatul Unit și, de asemenea, raportează materiale cu abuz sexual asupra copiilor (CSAM) din întreaga lume. În timp ce cea mai rapidă creștere a imaginilor autogenerate a fost în rândul grupului de vârstă între 7 și 10 ani, grupul de vârstă între 11 și 13 ani generează cea mai mare cantitate de astfel de imagini raportate de IWF, cu 56.000 de imagini semnalate în primele șase luni ale anului. De asemenea, s-a înregistrat o creștere de 137% a imaginilor autogenerate cu băieți cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani.

Imaginile autogenerate de abuz sexual asupra copiilor sunt create de obicei folosind camere web sau smartphone-uri și apoi partajate online pe un număr tot mai mare de platforme.