Studiu Pew Research: Tinerii din SUA spun că le-ar fi greu să renunțe la rețelele sociale

Sursa foto: Getty Images

Majoritatea tinerilor din Statele Unite ale Americii (SUA) consideră că dedică rețelelor sociale o perioadă potrivită de timp și spun că le-ar fi greu să renunțe la ele, potrivit datelor unui raport lansat recent de organizația Pew Research

Potrivit sursei, majoritatea băieților adolescenți și doar jumătate dintre fetele adolescente spun că petrec în mare parte timpul potrivit pe rețelele sociale. „Fetele adolescente sunt mai predispuse decât omologii lor băieți să spună că petrec prea mult timp pe rețelele sociale. În plus, adolescenții albi au mai multe șanse să-și vadă timpul folosind rețelele sociale ca fiind corect în comparație cu adolescenții hispanici. Adolescenții de culoare nu diferă de niciun grup”, arată datele raportului.

Întrebați cum se simt în legătură cu timpul petrecut pe rețelele sociale, 53% dintre adolescenții care folosesc aproape întotdeauna cel puțin una dintre platforme spun că stau prea mult pe rețelele sociale, în timp ce aproximativ trei din zece adolescenți (28%) care utilizează cel puțin una dintre aceste platforme, dar mai rar, afirmă același lucru.

Pe de altă parte, aproximativ 54% din tinerii chestionați declară că le-ar fi foarte greu (18%) sau oarecum greu (35%) să renunțe la rețelele sociale. În schimb, 46% dintre adolescenți spun că le-ar fi ușor să o facă, iar o cincime – foarte ușor.

Organizația Pew Research a chestionat 1.316 adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani din Statele Unite ale Americii, precum și câte un părinte al fiecăruia dintre ei.  Colectarea datelor a avut loc în aprilie și mai 2022.