MAI dezminte că în Republica Moldova ar fi fost aduse „pentru sprijin” forțe de ordine din alte state

Foto: Radiochisinau.md

Ministerul Afacerilor Interne dezminte informația care circulă pe unele canale de Telegram, precum că au fost aduse pentru sprijin forțe de ordine din alte state, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției. Dezmințirile au loc și în contextul în care deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a anunțat că va sesiza instituțiile abilitate pentru a afla ce rol au avut cetățenii străini la mitingul de duminică, 12 martie, organizat de Mișcarea Pentru Popor.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marina Tauber se întreabă „ce au căutat cetățenii străini, cu mască pe față, la mitingul de ieri al Mișcării Pentru Popor?”, anunțând că, în calitate de deputat, va „depune o sesizare pentru a cere informații în ce bază legală au fost implicați cetățenii străini în aceste acțiuni îndreptate împotriva oamenilor din țara noastră și din ce state sunt aceștia”.

La scurt timp, Ministerul Afacerilor Interne a reacționat, precizând că „este o acțiune de intoxicare a opiniei publice specifică războiului hibrid” și face parte din „scenariul de destabilizare a ordinii de drept”.

Instituția recomandă cetățenilor să se informeze din surse sigure și de pe canale oficiale.