Reporteri fără Frontiere lansează o nouă campanie împotriva dezinformării

Foto: Captura Rsf.org

În mijlocul unei lupte crescânde împotriva propagandei și dezinformării în mediul online, organizația Reporteri fără Frontiere (RSF) lansează o campanie inovatoare, dezvoltată de agenția BETC. Intitulată Luptă cu dezinformarea. Înarmează-te cu fapte, campania subliniază rolul crucial al jurnalismului autentic.

Noul spot al RSF este o replică la propaganda rusă și la dezinformările legate de conflictul dintre Israel și Hamas, adesea distribuite în mod masiv pe rețelele sociale, potrivit organizației. Filmul condamnă aceste mesaje false, care negă realitatea invaziei din Ucraina și subliniază că „doar munca jurnaliştilor de pe teren ne poate permite să contracarăm dezinformarea, manipularea şi propaganda”.

“Fight disinformation. Arm yourself with facts” – RSF unveils its new year’s end campaign video. – YouTube

RSF precizează că această inițiativă vine în continuarea unui film lansat la finalul anului 2022, care dezvăluia discursurile propagandistice ale lui Vladimir Putin, difuzate la televiziunile ruse. Noul spot are scopul de a sensibiliza publicul cu privire la importanța fundamentală a jurnalismului în conștientizarea și mobilizarea populației în chestiuni critice pentru viitorul lor.

Christophe Deloire, secretar general al RSF, a subliniat că munca jurnaliștilor pe teren, inclusiv în Ucraina și Orientul Mijlociu, este esențială pentru a aduce la lumină realitatea și pentru a diminua influența propagandei și manipulării.