Atenționare asupra unui video ce dezinformează împotriva aderării Ucrainei la NATO, răspândit online

Foto: Nato.int

Centrul pentru Combaterea Dezinformării al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei avertizează despre un nou videoclip care dezinformează împotriva aderării Ucrainei la NATO și care este răspândit online.

Videoclipul cu titlul „Șase motive pentru care Ucraina nu ar trebui să se alăture NATO” ar fi fost realizat de Colegiul European de Securitate și Apărare, un organism al UE pentru instruirea comună în domeniul securității, transmite Imi.org.ua.

Foto: Telegram

Centrul pentru Combaterea Dezinformării notează că informațiile despre autorii videoclipului nu sunt adevărate.

În plus, notează Centrul, principalele puncte de discuție ale videoclipului s-au dovedit a fi, de asemenea, false: bunăoară că UE va fi nevoită să suspende reforma energiei verzi, deoarece fondurile alocate vor fi folosite în schimb pentru reconstrucția Ucrainei; că ajutorul NATO pentru Ucraina va veni în detrimentul programelor de asistență medicală de stat ale UE; că Uniunea Europeană va fi forțată să lupte împotriva corupției în creștere din Ucraina.

„Răspândirea unui astfel de conținut este o provocare menită să creeze «zgomot negativ» în jurul «subiectului ucrainean» și să reducă treptat sprijinul occidental pentru Ucraina”, notează Centrul. De asemenea, sursa avertizează că informațiile ar trebui verificate cu atenție, chiar dacă se presupune că sunt publicate de instituții occidentale cunoscute.